The Daily Mile: jongeren uit Steenwijkerland weer in beweging!

the daily mile Met 8,5 uur per dag zijn Nederlanders koploper ‘zitten’ in Europa! De Nederlandse kinderen van 12 tot 18 jaar doen daar nog een schepje bovenop met gemiddeld 10,7 uur ‘zitten’ per dag. Maar wat betekent dit voor de gezondheid en de motoriek?

 Het kind van 1985

Het kind van nu

Buiten bezig zijn moet weer een dagelijkse gewoonte worden. Op een ontspannen, speelse manier. The Daily Mile legt daarvoor een goede basis, zowel fysiek als mentaal.

The Daily Mile

The Daily Mile zorgt ervoor dat kinderen fitter worden door 15 minuten per dag (hard)lopen op school. En The Daily Mile werkt! Waarom? Omdat het eenvoudig is:

  1. Het duurt maar 15 minuten; de kinderen rennen gemiddeld 1,5 kilometer per dag.
  2. Kinderen rennen heerlijk buiten in de frisse lucht. Het weer vormt geen belemmering om naar buiten te gaan.
  3. Er hoeft niets klaargezet of opgeruimd te worden en er zijn geen materialen nodig.
  4. Kinderen rennen in de kleren die ze aanhebben. Ze hebben dus geen extra kleding nodig en hoeven zich niet om te kleden.
  5. Het is sociaal, niet-competitief en leuk.
  6. Iedereen kan meedoen, elk kind slaagt, ongeacht hun persoonlijke situatie, leeftijd of bekwaamheid.

Doel

Wat willen we bereiken met de introductie van The Daily Mile op scholen in Steenwijkerland?

We willen ervoor zorgen dat kinderen weer fitter worden en hun motoriek ontwikkelen. Bewegen en lekker buiten zijn moet weer een onderdeel van het dagelijks leven worden.

Kinderen die de smaak echt te pakken krijgen, bieden we de mogelijkheid om mee te doen aan de kidsrun bij de StoneCityRun in Steenwijk. We organiseren hiervoor, als daar interesse voor is, nog wat extra voorbereidende trainingen.