Wat Lichtlopen Is

Lichtlopen is een manier van hardlopen waarbij je zo efficiënt en effectief mogelijk loopt om zo de kans op blessures zo klein mogelijk te maken. De techniek bevat invloeden van de pose-methode, chi-running en BK, aangevuld met mijn eigen 30 jaar ervaring als (wedstrijd)loper.

Je hebt als hardloper een efficiënte en effectieve looptechniek als deze optimaal is voor het voorkomen van blessures en het zo snel mogelijk lopen.

Dit zijn de belangrijkste aspecten van een efficiënte & effectieve looptechniek:

Wij zijn overtuigd van de voordelen van het lopen op minimalistische schoenen (of eventueel zelfs op blote voeten). Dit zorgt voor sterke voeten en dwingt een goede looptechniek af. Zo veel mogelijk lopen op minimalistische schoenen maakt je een betere loper en verkleint (mits goed opgebouwd) de kans op blessures.

Hoe Je Leert Lichtlopen

Je leert lichtlopen door middel van een aantal effectieve methodes. De eerste is videoanalyse, hierbij wordt je vanuit verschillende hoeken gefilmd tijdens het hardlopen en kijken we vervolgens in slow-motion naar wat je kunt verbeteren.

Vervolgens gaan we door middel van loopscholing en focus tijdens het hardlopen werken aan je verbeterpunten.

Eén reactie

  1. Hallo Harry, Ik ben geinteresseerd in de clinic lichtlopen van 4 mei en ik heb je gisteravond een E mail gestuurd,maar ik was vergeten het mail adres er bij te doen.bij deze mijn email adres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *