Het internet staat vol met interessante artikelen en video’s voor hardlopers. Hier enkele interessante links die jou kunnen helpen om sneller en beter te hardlopen.

Ethiopische warming-up

Ethiopië heeft al vele hardlooplegendes als Haile Gebrselassie en Kenenisa Bekele voortgebracht. Hier ziet u een video van een Ethiopische warming-up voor een hardlooptraining. Zoals in de video te zien is, doen de atleten veel dynamische rekoefeningen. Ze zwaaien vanuit de loopbeweging hun spieren los. De oefeningen uit de video zijn interessant om zelf mee te experimenteren.

Bron: Albert4communication

Balans oefening voor de knieën

Veel hardlopers hebben last van naar binnen zwikkende knieën tijdens het hardlopen. Dit houdt in dat je knieën naar binnen draaien tijdens de landing. Het gevolg hiervan is dat er meer getrokken wordt aan de kruisbanden en een blessure het gevolg kan zijn. In de onderstaande video krijg je uitleg en een oefening om dit naar binnen zwikken te verhelpen. Oefeningen met weerstandsbandjes zijn ideaal om deze gewoonte te verhelpen.

Maak een gewoonte van het regelmatig doen van oefeningen om het naar binnen zwikken van je knie en andere negatieve aspecten in je looptechniek te verhelpen.

Bron: Kineticrevolution

Interessante stabiliteitsoefening

De oefeningen die in de onderstaande video worden voorgedaan helpen om je stabiliteit tijdens het hardlopen te verbeteren en stellen je beter in staat om met een goede looptechniek te lopen.

Let bij het doen van de eerste oefening op de volgende punten:

Let er bij het doen van uitvalpassen op dat je je bovenlichaam recht en onder controle houdt. Maak niet te grote passen en voer de oefening gecontroleerd uit.

Bron: The body mechanic

 

 

De stabiliteitsroutine van het Oregon Project

Het Nike Oregon project is een door Nike gesponsorde trainingsgroep die Olympische kampioenen als Mo Farah en Matthew Centrowitz heeft voortgebracht. Het onderstaande artikel geeft een beeld van de stabiliteitstraining van deze groep.

De groep staat er bekend om dat er veel tijd wordt besteed aan de houding van de hardlopers. De oefeningen uit dit artikel zijn zeer effectief om je loophouding te verbeteren en jezelf weerbaarder voor blessures te maken.

http://www.runnersworld.com/race-training/the-oregon-project-stability-routine

Bron: Runnersworld

 

Heb jij ook een interessant artikel gelezen of een interessante video gezien die in dit rijtje thuis hoort? Stuur het op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *